09-08-2020

Red Alert!

- Red Alert! -

Het is 5 voor 12, de evenementenbranche en specifiek de technische toeleveranciers evenementen luiden de noodklok!
Daarom kleuren wij als toeleveranciers van de sector dinsdagvond panden, locaties en overheidsgebouwen vuurrood. Om 21:00 uur gaan de lampen aan en om 23:55 gaat alles uit.

De evenementensector staat nu bijna 5 maanden geheel stil, toeleveranciers, maar ook theaters concertzalen en festivals kunnen weinig tot niks organiseren. Dat betekent geen omzet, maar wel alle kosten.
Samen met alle andere inspanningen is het doel van deze actie om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot we weer volledig aan het werk kunnen zonder beperkende 1,5 meter maatregelen. Zonder zo’n toezegging zal de evenementensector simpelweg verdwijnen. Bedrijven gaan failliet, medewerkers komen op straat te staan. Het netwerk om evenementen te organiseren zal verdwijnen.

Waar gaat het dan precies over?
- De evenementensector staat sinds medio maar volledig stil. Gemiddeld is er een omzetdaling van 85%.
- De sector bestaat naast de theaters, (pop)zalen, eventlocaties, organisatoren en producenten uit ongeveer 700 gespecialiseerde bedrijven met een hoogwaardig pakket aan technische materialen voor de event- en culturele sector (licht, geluid, video, stroom-infra etc.)
- In de sector zijn ongeveer 100.000 mensen werkzaam vaak in gespecialiseerde, branche-specifieke functies.
- Nu, bijna vijf maanden later, is er nog geen perspectief voor de sector.
- 1,5 mtr oplossingen zijn wel veilig maar zeker niet rendabel.
- De verruimingen van de maatregelen leiden niet in elke veiligheidsregio tot 
toestemming om binnen de regels activiteiten te mogen organiseren.
- Vrijwel 100% van de bedrijven geeft aan niet te kunnen overleven zonder steunmaatregelen.
- De sector bestaat uit grotendeels uit gezonde bedrijven die nu al 5 maanden kunnen overleven zonder omzet.

Wat is het doel van Red Alert?
Op korte termijn vragen we om doorzetting van de huidige NOW, TOZO en TVL zonder plafond in de regeling tot het moment waarop werken en produceren zonder beperkende maatregelen weer mogelijk is. Alleen op die manier kan een gezonde sector op eigen benen blijven staan en zal de economische maar ook intellectuele schade beperkt blijven.

Nieborg Stage Equipment steunt de Red Alert actie en zal twee prominente locaties in Zwartsluis vuurrood uitlichten om aandacht te vragen voor deze jonge, maar waardevolle branche.

#WijMakenEvents #WeMakeEvents #RedAlert

 

<<     >>
Delen